Tags

, , , , , , ,

MeMoTV is een initiatief van Canvas op de Vlaamse televisie. De kijkers kunnen zelf aanvragen welke Vlaams programma, serie of film ze willen terugzien. We kunnen kiezen uit talloze memorabele momenten uit de televisiegeschiedenis maar ze moeten wel van Vlaamse makelij zijn. Sport, Spel, Fictie – elke categorie maakt een kans. Elke week hebben we de keuze tussen vier onvergetelijke programma’s uit het rijke VRT-archief. De kijkers kunnen dan stemmen en de populairste van de vier wordt dan uitgezonden.

Zo werden al enkele afleveringen van het jeugdprogramma Xenon en het volledige Eurovisie Songfestival uit 1987 dat opgenomen werd in Brussel heruitgezonden.

Voor het nieuwe seizoen dat start op 3 september staat alvast de eerste aflevering van De Droomfabriek uit 1989 op stapel.

Hét Jeugdsentiment Portaal kan zulke initiatieven alleen maar toejuichen. Eindelijk wordt er op een ludieke manier iets gedaan om al die parels van programma’s en films vanonder het stof te halen. Om je steun te betuigen aan dit fantastische programma roepen wij elke bezoeker op om fan te worden op Facebook en hen te volgen op Twitter @memotvcanvas

memotv_fb

MeMoTV is TERUG VANAF 3 SEPTEMBER !
Canvas geeft memorabele momenten uit het VRT-archief terug aan de kijkers. Jij bepaalt wat we uitzenden. Elke dinsdag om 23:15. Kies je favoriet via http://www.memotv.be/. En bekijk op hun Facebook uniek VRT-archiefmateriaal.

Hét Jeugdsentiment Portaal heeft heel wat #generatie80 series voorgesteld aan MeMoTV:
Carlos & Co – Carolientje en Kapitein Snorrebaard – Kameleon – Het Sprookjestheater / De Kasteelgeesten – Malvira – Prikballon – Kilimanjaro – Jacobus en Corneel – De Peulschil en TV Tam-Tam. Helaas worden er geen kinderprogramma’s uitgezonden wegens het late uur. Tienerreeksen van toen met een cultstatus, zoals ‘Het Veenmysterie’ of ‘Xenon’ komen in aanmerking. Programma’s die zich vooral tot jonge kinderen richten, behoren echter niet meteen tot hun opdracht. Wel wordt momenteel gekeken of  MalviraCarlos & CoTV Tam Tam en Kilimanjaro kunnen worden geselecteerd.
Duimen maar !

Advertenties