Tags

, , ,

De winnares van de Ximon wedstrijd is bekend !

Proficiat Marieke van Autreve uit Antwerpen.
Jij wint een maandabonnement en kan hiermee heel wat jeugdsentiment én ook je favoriete film “Het Zakmes” online herbekijken 🙂

zakmes   zakmes-02   zakmes-03

Het Zakmes is een Nederlandse film uit 1992 en één van de meest gewaardeerde Nederlandse kinderfilms en won dan ook de Cinekid Film Award. Mees (veelgeprezen rol van de piepjonge Olivier Tuinier) heeft een probleem. Hij heeft per ongeluk het zakmes van zijn vriendje meegenomen. Als hij het mes terug wil brengen, is Mees te laat. Tim is immers net verhuisd. Het enige wat Mees weet, is dat Tim nu in Flevoland woont. De ouders van Mees hebben geen tijd voor zijn problemen. Zijn moeder is een wereldberoemde zangeres die hij eigenlijk voornamelijk van televisie kent. Zijn vader heeft het veel te druk met zijn populaire vrouw en het huishouden. Er zit dus niets anders op voor Mees: hij moet helemaal alleen op zoek naar Tim.

Het Zakmes is een prachtige bewerking van het boek van Sjoerd Kuyper, waarvoor regisseur Ben Sombogaart een Gouden Kalf ontving. Als klap op de vuurpijl werd de film opgenomen in het Canon van de Nederlandse Film.

Het Zakmes is samen met vele andere films en series te huur bij Ximon.nl

deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door

ximon_logo

Ximon is beschikbaar op PC/Mac, iPad, smart TV en PlayStation 3.

image002

Advertenties