Tags

, , , , , , , ,

De televisie viert haar zestigste verjaardag ! Met Lang leve de TV! 60 jaar televisie zetten één, Canvas en Ketnet de meest spraakmakende programma’s van de voorbije decennia in scène. Duik mee in de geschiedenis en ontdek de televisiester in jezelf !

Gisteren openden VRT-iconen Paula Semers en Luc Appermont in Gent dé tentoonstelling waar je wordt ondergedompeld in de wereld van 60 jaar TV. Met decorstukken, oude rekwisieten en véél filmpjes.

Onder andere de decors van het spelprogramma Hoger, Lager met Walter Capiau, fictiereeksen FC de Kampioenen, Thuis, De Collega’s en kinderprogramma’s Samson en Gert, De Boomhut, Mega Mindy en Kulderzipken staan er opgesteld.

In de tentoonstelling Lang leve de TV ! 60 jaar televisie krijg je de unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van een selectie inmiddels legendarisch geworden televisieprogramma’s.

Je wandelt er door meer dan 2000 m2 televisiedecor en is onderverdeeld in zes studio’s, waarin allerlei decors opgesteld staan rond de thema’s quiz, humor en show, nieuws en sport, kids, fictie en tot slot lifestyle. Ontdek er hoe televisie in de laatste zestig jaar is geëvolueerd van een curiosum naar een niet meer weg te denken massamedium. Je beleeft er de evolutie van de eerste ‘zwarte kastjes’ in de huiskamers van de jaren 1950 naar het digitaal televisiekijken op tablets van vandaag. Je presenteert er zelf het journaal of weerbericht, maakt foto’s in de keuken van Dagelijkse Kost of waant je Joske Vermeulen in het decor van de Gaston en Leo eindejaarsshow. Er zijn ook wekelijkse evenementen gepland: meet & greets, interviews en panelgesprekken, optredens enz.

Ter gelegenheid van de expo zijn 60 legendarische TV Tunes geselecteerd en op 1 mooie digipack CD gezet. Er is een bijhorende booklet van 16 pagina’s waarin telkens een woordje uitleg over de programma’s staat.

Met onder andere: Kapitein Zeppos, Het Eiland, In De Gloria, Merlina, Tik Tak, Hoger Lager, Op de Koop Toe, De Droomfabriek en vele andere programma’s.

De cd ligt vanaf vrijdag 1 november ligt deze in de winkel, maar je kan ook een exemplaar winnen via stubru als je het antwoord weet op de volgende vraag: het Leugenpaleis van Studio Brussel kreeg ook een tv-versie waarvan de tune op deze cd staat. Hoe heet dat programma van Bart Peeters en Hugo Mathysen?

Openingsuren

Alle dagen, behalve op maandag, van 10.00 tot 18.00 uur
Toegangsblokken 10 – 13 u / 13 – 15 u / 15 – 17 u

Ook geopend op 1 november, 26 december, Paasmaandag en Pinkstermaandag
Gesloten op 11 november, 24, 25, 31 december en 1 januari

Deze unieke tentoonstelling loopt van 01.11.2013 tem 27.04.2014 in de Sint-Pietersabdij te Gent.

lang-leve-de-tv

Ben jij al geweest ? Laat ons hieronder weten hoe het was en wat je er van vond ! En wat had je misschien graag gezien ?
Wij het bootje van Carolientje en Kapitein Snorrebaard of het theatertje uit Het Sprookjestheater. 🙂

Advertenties