Tags

, , , , ,

christiaensen-logoChristiaensen was een Belgische speelgoedwinkelketen. De keten had meer dan 30 vestigingen in heel het land. Het bekende logo was een papagaaiachtige vogel in blauw, groen en rood. (Voor de nostalgische zielen, er is momenteel zo’n logo uithangbord te koop op Kapaza). De winkelketen werd gesticht in 1917 en verspreidde zich al snel over het Belgische grondgebied. In 1982 werd de keten deel van de GIB Group. In 1998 nam de Limburgse ondernemer Marc Collet de naam Christiaensen over. Hij hield 9 winkels zelf onder zijn hoede, 25 andere werden uitgebaat door franchisenemers. In 2004 nam de Nederlandse Blokker Holding de speelgoedketen over.

In de jaren tachtig en negentig gingen wij altijd naar de winkel van Kortrijk in de Lange Steenstraat. Nu woon ik al een paar jaar in Brussel en had er tot mijn grote vreugde nog één gevonden op de Elsense Steenweg waar je naast modern speelgoed ook nog heel wat nostalgische klassiekers kon vinden.

christiaensen-bxl

Vandaag had ik even zin om de nostalgische sfeer van toen op te snuiven en tot mijn grote verbazing was de winkel verdwenen. Nu is er in de plaats een lelijke goedkope schoenwinkel, die al redelijk dik bezaaid zijn op de drukke steenweg. Blijkbaar zijn ze gestopt sinds 1 oktober dit jaar. 😦 Zie hun facebookpagina. Spijtig, net zoals de videotheek is de gezellige speelgoedwinkel in het straatbeeld hetzelfde lot beschoren door de komst van speelgoedgiganten zoals Bart Smit, Dreamland en Maxitoys.

Maar het is niet de allerlaatste die zijn deuren sluit, blijkbaar zouden er in totaal nog twee franchisefilialen zijn in Tongeren en in Leuven.

Hebben jullie nog foto’s van een Christiaensen van toen bij jouw in de buurt. Aarzel dan niet om contact op te nemen, dan komt de foto ook in de database.

Jeugdsentimentgroeten

christiaensen-logo

Historische bron: Wikipedia

Advertenties