Tags

, , , ,

Dit jaar bestaat Kinderen voor Kinderen 35 jaar. Dat wordt gevierd met onder meer een jubileum-cd: Kinderen voor Kinderen 35 met de titel ‘Feest’. Kinderen voor Kinderen komt voor het eerst in de geschiedenis ook met een familiemusical.

kvk-35

Waar ging het nu ook alweer over ?

Kinderen voor Kinderen is een kinderkoor van de Nederlandse omroep VARA, dat sinds 1980 jaarlijks een album uitbrengt met nieuwe kinderliedjes. De format werd bedacht door VARA programma-maakster Flory Anstadt. Deze liedjes worden tevens in november door de VARA op TV gepresenteerd in een op het album gebaseerde tv-show en sinds 2012 als een live-concert dat door de VARA wordt uitgezonden en op DVD wordt uitgebracht.

Naast de TV Shows was er ook het kinderprogramma van de VARA en de BRT: Het Kinderen voor Kinderen festival. Dit werd uitgezonden van 1989 tot 1992. In het programma werd een wedstrijd tussen Nederlandse, en later ook Vlaamse, kinderkoren gehouden. De koren zongen hierbij liedjes uit het repertoire van Kinderen voor Kinderen. Bart Peeters presenteerde o.a. in 1991 en 1992.

Welk liedje is jouw favoriet ? πŸ™‚

Bronnen: Wikipedia en NOS

Advertenties