Tags

, , , , ,

Maleficent betovert jong en oud – door JJ

Tip: Review also available in FRENGFL

maleficent-title

Er zijn altijd minstens twee versies van een verhaal. Tot nu kenden we enkel de versie in ‘Doornoosje’ waarin Aurora onschuldig in de slachtofferrol werd geduwd door één van de meest indrukwekkende slechteriken van het grote scherm: Maleficent.

Na een jaar vol spanning afwachten en reikhalzend uitkijken naar de release van Maleficent mochten wij van het Jeugdsentiment Portaal naar de persvisie én kennen we eindelijk de versie vanuit het perspectief van de vermeende vermetele. En het wachten werd meer dan beloond…

maleficent-spindle

Laten we beginnen met het ontkrachten van een roddel die de ronde doet in onze wereld : Maleficent is geschikt voor de hele familie. Kinderen zullen onder de indruk zijn van de sprookjeswereld en volwassenen krijgen ook waar voor hun geld. Weinigen slagen er zo efficiënt als Disney in films te maken die zowel jong als oud kunnen boeien.

Naast de mensenwereld wonen sprookjesachtige wezens in een magische wereld. Beiden werelden worden gescheiden door een donker bos. Maleficent belandt na wat eerst een magische ontmoeting lijkt op de grens tussen magie en mens. Deze ontmoeting ontaardt echter in een wraakzuchtige scheiding: het toverbos aan de grens wordt grimmiger en mens en magische wezens komen op voet van oorlog te staan. We worden wakker geschud door het besef wat geleid heeft tot de vloek van Maleficent. Maar veel kunnen we niet verklappen !

maleficent-smile

De rol van Maleficent stond Angelina Jolie op het lijf geschreven, en de ontmoeting tussen moeder en dochter in het echte leven op het grote scherm is indrukwekkend. Maleficent heeft het allemaal: adembenemende beelden, uitstekende acteerprestaties, actie en emotie. Wat ons betreft is de betovering nog niet verbroken.

Met o.a. Angelina Jolie als Maleficent,  Elle Fanning als Prinses Aurora, Sharlto Copley als Koning Stefan en Sam Riley als Diaval

Om de waarheid achter het verhaal te geloven zal je snel moeten gaan kijken en wil je de betovering helemaal volledig beleven, kies dan zeker voor de 3D !

Maleficent is vanaf 28 mei te zien in de bioscoop.

Om de bioscooprelease te vieren mogen wij speciaal van Walt Disney België drie boosaardige pakketten wegschenken met daarin een Maleficent color changing tumbler, een Maleficent notebook en een Maleficent 5c iPhonecase.

malificent-wedstrijd

Om één pakket daarvan te winnen hoef je enkel de volgende vraag te beantwoorden:

Waarom vervloekt Maleficent prinses Aurora tijdens haar doopfeest ?
(* Opgepast: je kan pas antwoorden nadat je “Maleficent” hebt gezien #evilgrin)

Mail je antwoord door naar jeugd_sentiment at hotmail.com / zend een bericht via de facebookpagina of tweet het antwoord door naar @jeugd_sentiment. Uit alle inzendingen worden drie winnaars gekozen.

De wedstrijd loopt tem zondag 8 juni 2014. Over de wedstrijd wordt niet gecommuniceerd.

Succes !

 

Deze wedstrijd is mogelijk gemaakt door Walt Disney Belgium.
Volg hen ook op twitter ! @WaltDisneyBE

Advertenties