Tags

, , , , ,

guardians-00

Exclusieve recensie
Donderdag 7 augustus 2014

Eindelijk nog eens een echt ruimteavontuur. Wie de tweede Thorfilm heeft gezien en is blijven zitten tot het einde (altijd aangeraden voor Disney en Marvel) vroeg zich misschien af wie dat donker blauw figuur was. Guardians of the Galaxy geeft antwoord.

We maken echter vooral kennis met een groep onwaarschijnlijke helden die, elk voor hun persoonlijke redenen, een schijnbaar onbeduidend artefact najagen. Dit artefact lijkt misschien op een verfraaide petanquebal, maar bevat een donkere oerkracht die in verkeerde handen wel eens het einde van het universum zou kunnen betekenen. De charmante antiheld Peter Quill (Chris Pratt),  de groene amazone Gamora (Zoë Saldana), de wispelturige wasbeer Rocket (Bradley Cooper), de wandelende barse boom Groot (Vin Diesel) en de blauwe gespierde gevangene Drax the Destroyer (Dave Bautista) slaan de handen in elkaar om de plannen van de machtszuchtige Ronan (gespeeld door Lee Pace, check zeker eens zijn CV) te dwarsbomen.

guardians-01

Hopelijk zijn de Guardians een even lang leven beschoren als veel van hun Marvel broers en zussen. De cast is geweldig, de bijrollen van onder anderen Glenn Close, Benicio Del Toro en John C. Reilly alleen al zijn een filmticket waard. In tegenstelling tot de andere Marvelfilms krijgt de toeschouwer echter niet alleen actie, prachtige visuele effecten en 3D voorgeschoteld; Guardians is ook hilarisch. Vergeleken met films die onder de noemer komedie vallen werd hier heel wat afgelachen. Noem de film echter geen komedie, daarvoor zijn de ruimtebeelden en gevechtsscènes veel te adembenemend.
Verwacht geen overdreven dramatische scènes of gepolijste humor, Marvel laat alle remmen los en houdt de aandacht van de toeschouwer moeiteloos twee uur vast in een weergaloos avontuur.

***** #MUSTSEE
Wij geven GOTG vijf sterren. Eén per held, ofwel één voor de actie, één voor de humor, één voor de effecten, één voor het avontuur en één voor de 3D.

Vanaf 13 augustus 2014 in de bioscoop !

Guardians of the Galaxy | Official Marvel.com – FacebookTwitter
Walt Disney Belgium Facebook – Twitter

Pow ! – Cliquez ici pour FR or click here for ENG

 

disney-marvel

Advertenties