Tags

,

mcog-s2
De Steden van Goud

Vandaag willen we even aandacht besteden aan de rebirth van de cultserie: The Mysterious Cities of Gold. Begin jaren tachtig werd deze Frans-Japanse geanimeerde tekenfilm – een co-productie tussen DIC Entertainment en Studio Pierrot – voor het eerst uitgezonden in Japan. In totaal werden er 39 afleveringen geproduceerd en hoewel er niet echt van seizoenen werd gesproken, kunnen de afleveringen toch opgesplitst worden in vier blokken.

gold_04De tekenfilm speelde zich toen af in 1532 en volgde de avonturen van de Spaanse jongen Esteban die aan boord ging van het schip van kapitein Mendoza. Het begin van een reis naar de Nieuwe Wereld op zoek naar de verloren “Steden van Goud” en zijn verdwenen vader. Aan boord leerde hij het Inca-meisje Zia en Tao, de laatste afstammeling van het gezonken koninkrijk van Hiva, kennen.

Het duurde tot 1991 voor de Steden van Goud voor het eerst op de Vlaamse en Nederlandse televisie werd uitgezonden. Ongeveer dertig (!) jaar na datum is de serie terug met een tweede seizoen van 26 afleveringen. Opmerkelijk is dat de originele makers Jean Chalopin (scripts) en Bernard Deyries (graphics) opnieuw zijn betrokken in het productieproces. Net zoals in de eerste serie heeft elke aflevering een samenvatting van de vorige, een teaser naar de volgende aflevering én een kleine documentaire op het einde. Normaal zullen er nog 2 seizoenen volgen. (Of misschien meer, in totaal zijn er zeven Steden van Goud 🙂 )

SEIZOEN 2

mcog-newHet tweede seizoen gaat verder waar het eerste is gestopt. De drie helden Esteban, Zia en Tao hebben zich samen met de papegaai Kokapetl opnieuw bij kapitein Mendoza in Barcelona vervoegd. Ditmaal hebben ze een rare map weten te ontcijferen die uit Latijns Amerika komt. De kinderen gaan met kapitein Mendoza op de Gouden Condor naar een nieuwe bestemming: China ! Het avontuur van onze helden brengt hun naar de Chinese Muur en een plaats genaamd “Buddha’s Belly”. Daar komen ze oog in oog te staan met de afschuwelijke Zarès die hun gevolgd is sinds ze in China zijn aangekomen. Zullen ze ditmaal alle geheimzinnige Steden van Goud ontdekken ?

De animatie oogt fris en heeft een beetje een videospel gevoel. Maar ze zijn heel trouw gebleven aan het origineel. Zo komen alle bekende karakters en zélfs de befaamde Gouden Condor terug 🙂

De Steden van Goud zijn momenteel enkel te zien bij Nickelodeon.
Je kan verdere ontwikkelingen over nieuwe seizoenen volgen op hun officiële Facebookpagina.

Hebben jullie het tweede seizoen al gezien ? Wat denken jullie van remakes ?
Laat het ons weten !

Jeugdsentimentgroeten.

Bronnen: Nickelodeon & Starburst

Advertenties