Tags

, , , , , , ,

Les Pécheresses
door Gerlando Infuso (Eklektik Productions 2014)

September – Cinéma Galeries – Brussel

les_pecheressesIn één van de mooie ouderwetse theaterzalen in de galerijen van Brussel had ik de eer om bovengenoemd kortfilmpje in première te mogen aanschouwen. Het is een knap staaltje stop-motion animatiefilm over de vermeende erfzonde van de vrouw geworden.

Al vanaf het eerste beeld wordt je meegezogen in de fantastiewereld van Gerlando Infuso. In een wervelwind van beelden maken we kennis met de drie hoofdpersonages. De ongehoorzame vrouw van Blauwbaard, een uitdagende cabaret danseres en tenslotte Eva, die twijfelt of ze nu eigenlijk wel in die appel wil bijten. Wat er hierna volgt kan ik helaas niet verklappen, want hoe zit het nu eigenlijk met die zonde ?

Als grote fan van stop-motion vond ik het geweldig dat na de film de making-of volgde. Gerlando heeft trouwens smaak want de achtergrondmuziek hierbij is van de Belgische breakthrough artiest “Oscar and the Wolf”. In deze korte documentaire zie je hoeveel tijd en moeite er echt in dit meesterwerk is gestopt. Decors, uitdrukkingen van de poppen, rekwisieten, details en meer details, alles werd met de hand gemaakt.

Gerlando die gestudeerd heeft aan La Cambre, de Nationale hogeschool voor visuele kunsten in Brussel, heeft al diverse prijzen gewonnen met eerdere werken. In 2012 heeft hij ook een clip voor een single uit het laatste album van de Franse zangeres Emilie Simon mogen creëren.

Les Pécheresses is zijn laatste werk en is te zien op diverse filmfestivals.
Begin oktober sleepte de kortfilm nog de prijs van de jury van het FIFF in de wacht.
Talent van eigen bodem dus en One to watch !

Aanrader ++++

Advertenties