Tags

, , , ,

Marvel-Ant-Man
Exclusieve recensie door JJ.
10 juli 2015

 

Hank Pym, een wetenschapper die in de privé-sector werkt, vindt een manier uit om organisch materiaal te verkleinen, het zogenaamde Pym-partikel. Hij slaagt erin mensen te laten krimpen door middel van een pak met ingebouwd mechanisme. Mensen verkleinen echter niet enkel, hun krachten vertienvoudigen waardoor ze net als mieren bovenmaatse krachten krijgen. Zo kunnen ze quasi onzichtbaar zeer efficiënt mogelijke vijanden uitschakelen.
ant-man ant-man2
Pym gebruikt zelf zijn pak als microsoldaat maar beseft het gevaar van zijn partikel nadat zijn vrouw en medestrijdster wordt opgeslorpt door eindeloze verkleining, waardoor hij uit schuldgevoel ook afstand neemt van hun dochter Hope. Hij zet de uitvinding achter slot en grendel en verlaat het bedrijf dat hij heeft opgebouwd. Zijn voormalig assistent, Darren Cross, neemt zijn positie over met Hope als assistente. Cross is bereid tot alles om het geheim van het partikel te ontsluieren om het te gebruiken voor militaire doeleinden. Wanneer hij bijna slaagt in zijn opzet luidt Pym’s dochter Hope de alarmbel en zoekt ze contact met haar vader.

 

Pym moet nu iemand vinden die het mierenpak waardig is om Cross’ plannen te dwarsbomen. Hij kiest een man die niets te verliezen heeft en op het eerste zicht mijlenver staat van een heldenstatus: Scott Lang. Net vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij zijn bedrijf heeft bestolen probeert Lang zijn leven en relatie met zijn dochtertje opnieuw te hervatten, maar voor een ex-gevangene lijkt dat een onmogelijke opdracht. Hij zal de nieuwe Ant-man moeten worden, en vermits Cross gevaarlijk dicht bij een doorbraak staat zal het snel moeten gaan…
ant-man4 ant-man3

 

Ant-man verandert de toon gezet door de eerdere Marvel verfilmingen vrij drastisch. Waar The Avengers, Guardians Of The Galaxy en de Iron Man trilogie uitblinken in actiescènes met verbluffende speciale effecten gooit Ant-man het over een andere boeg. Deze film heeft net als GOTG een onwaarschijnlijke held in de hoofdrol, en humor speelt ook hier een belangrijke rol, maar in tegenstelling tot GOTG voelt Ant-man intiemer. De vader-dochter relaties staan centraal, en de film herinnert soms aan de komedie Honey I shrunk the kids. Toch zijn er voldoende elementen in de film die ons eraan herinneren dat we ons in het Marvel-universum bevinden. De scènes waarin Lang krimpt zijn spectaculair, de douchescène zou een hilarische knipoog naar Psycho kunnen zijn. Het meest geslaagde effect is echter de jongere versie van Michael Douglas. Deze beelden alleen zijn wat ons betreft een Oscar voor speciale effecten waard. Ant-man bewijst dat je een groot hart kan hebben, hoe klein je ook bent.

 

“Ant-man: you can have a big heart no matter how small you are.”

 

#MUSTSEE voor deze zomer ! Vanaf 15 juli in de bioscoop

 

Ant-Man | Official Marvel.com – FacebookTwitter
Met dank aan Walt Disney Belgium Facebook – Twitter
disney-marvel
Advertenties