Wickie de Viking – DVD Box review

Wickie de Viking – DVD Box Review
27 december 2013

wickie-review-01Inhoud
Wickie de Viking
is de zoon van Halvar, de leider van de Vikingen en woont in het dorp Flake. Samen met een heel stel andere vikingen moeten ze het vaak opnemen tegen hun grote vijand: Hagar de Verschrikkelijke. Ylvie, het meisje met het blonde haar, is zijn vriendinnetje. Wickie is misschien klein maar hij heeft vaak de meest geniale ideeën – door met z’n vinger langs zijn neus te wrijven geeft Wickie aan dat hij een idee heeft !

Wickie und die starke Männer
Deze Japans-Oostenrijkse tekenfilmserie werd geïnspireerd op het kinderboek Vicke Viking uit 1963 van de Zweedse schrijver Runer Jonsson, die hiervoor in 1965 de Duitse Jeugdboekenprijs ontving. Oorspronkelijk werden er 26 afleveringen voorzien maar door het enorme succes in de jaren 70 en zijn dit er in totaal 78 geworden !

Studio 100 kocht in 2008 het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment over. Samen met o.a. Heidi, Maya de Bij en Tao Tao vond Wickie onderdak bij deze succesvolle Vlaamse maatschappij. Sinds het najaar van 2009 is de serie te zien op vtmKzoom. In 2010 kwam er een speelfilm over Wickie de Vicking in de bioscoop. In onder andere Duitsland en Spanje was die een groot succes. Vanaf 4 april 2011 wordt de serie ook weer uitgezonden op Nickelodeon Kindernet.

wickielandStudio 100 Animation heeft net zoals bij Maya de Bij 3D een nieuwe reeks computer geanimeerde afleveringen gemaakt onder de titel Wickie de Vicking 3D.  In Plopsaland in de Panne werd in juli dit jaar ook een themapark geopend over Wickie: Wickieland

In de Splash Battle varen de bezoekers met een drakar door een vikingbaai. Tijdens hun tocht van 155 meter kunnen de bezoekers andere vikingboten met een waterkanon onder vuur nemen en riskeren ze zelf ook een salvo van waterstralen. Lijkt het gevaar even geweken? Dan ligt het parcours nog bezaaid met special effects die zeer verrassend kunnen zijn.

Bij de Disk’O Coaster zitten de bezoekers op een rond schip met het gezicht naar buiten gericht. De schijf vliegt aan een snelheid van 70km/u al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter die aan de uiteinden 16 meter hoog reikt.

Bespreking

wickie-de-viking-6-dvd-box-2013De originele eerste 12 afleveringen  zijn uitgebracht op zes losse DVD delen in een Box. Deze zitten per deel  in een plastic keepcase en hebben elk een kleur en enkele personages van de serie per cover. Just Bridge Entertainment (Moefie Klub) heeft hier leuk werk van gemaakt !

Per DVD staan er twee afleveringen op en deze staan volledig in dezelfde volgorde zoals ze origineel uitgezonden zijn geweest. Er zit een vervolglijn in de verhalen dus dank aan Just Bridge Entertainment hiervoor ! Voor het eerst zijn ook de afleveringen 10, 11 en 12 uitgebracht. Laat ons hopen dat ze verdergaan met het uitbrengen van de resterende afleveringen.

Het DVD menu laat je kiezen tussen de twee afleveringen.

Hey Hey Wickie hey Wickie hey !
Onze harten slaan wederom sneller bij het zien van dit herwonnen jeugdsentiment. We zijn nooit te oud om het kind in onszelf te verwennen, maar ook de kleintjes zullen nog steeds genieten van deze vrolijke bende Vikingen die een hele mooie nostalgische look hebben.

 

 

Met dank aan Just Bridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD’s. De DVD’s werden bekeken op een SONY 3D Televisie met een Samsung Blu-Ray DVD Speler. Deze review is eigendom van Hét Jeugdsentiment Portaal.

JustBridge

AFLEVERINGEN
Wickie de Viking – Deel 1 – DVD
MK2551017

Aflevering 1 – De Race (23 minuten)
Wickie is de zoon van de leider van de Vikingen en woont in het dorp Flake. Om te bewijzen dat hij goed heeft opgelet bij de wijze lessen van zijn vader moet hij helpen bij één van de rooftochten.
Aflevering 2 – Op het Schip (23 minuten)
Wickie heeft van zijn vader toestemming om op het vikingschip mee te reizen. Wickie besluit echter zich in een vat te verstoppen, dat op het schip ligt. Zo kan hij alles bekijken, terwijl niemand weet dat Wickie aan boord is…

wickie-02

Wickie de Viking – Deel 2 – DVD
MK2551024

Aflevering 3 – De Ontsnapping (23 minuten)
De Vikingen en Wickie zijn gevangen genomen door hun grote vijand: Hagar de Verschrikkelijke. Het ziet er niet goed voor ze uit, totdat Wickie op een goed idee komt om te ontsnappen.
Aflevering 4 – Sven’s Kiespijn (23 minuten)
Sven heeft zo’n vreselijke kiespijn tijdens één van de reizen van de Vikingen dat hij door zijn geschreeuw en gejammer de veiligheid van de groep in gevaar brengt. Wickie bedenkt iets waardoor de kiespijn van Sven verholpen kan worden.

wickie-02

Wickie de Viking – Deel 3 – DVD
MK2551031

Aflevering 5 – Hagar de Verschrikkelijke (23 minuten)
Hagar de Verschrikkelijke is een Viking die leeft van het overvallen van andere Viking boten. Deze keer heeft hij het gemunt op de boot van Wickie en zijn vrienden. Zal Wickie ook deze keer Hagar te slim af zijn?
Aflevering 6 – In de boot genomen (23 minuten)
Wickie is samen met zijn vader en de andere Vikingen op weg naar huis. Ze zijn erg vrolijk want ze hebben veel buitgemaakt. Zijn vader ziet er alleen erg tegen op dat hij tol moet betalen aan de Denen en hij is bang voor Hagar. Wickie heeft een goed idee!

wickie-02

Wickie de Viking – Deel 4 – DVD
MK2551048

Aflevering 7 – Wickie en de 19 wolven (23 minuten)
Als de Vikingen hun buit onderling gaan verdelen is het traditie dat degene die de meeste wolven vangt ook het grootste deel van de buit krijgt. Wickie is echter erg bang voor wolven, maar gelukkig heeft hij vrienden die hem te hulp schieten.
Aflevering 8 – Flake gered ! (23 minuten)
Wanneer Hagar de Vreselijke het dorp Flake verovert, ziet het er slecht uit voor Wickie en zijn vrienden. Gelukkig weet Wickie te ontsnappen en komt samen met zijn vriendjes met een heel goed plan om Flake te redden.

wickie-02

Wickie de Viking – Deel 5 – DVD
MK2551055

Aflevering 9 – Wickie en de zeehonden (23 minuten)
De vrienden van Wickie komen op het idee om een vlot te bouwen om te gaan varen. Wickie vind dit niet echt een goed idee, maar besluit toch maar mee te gaan. Al snel komen hij en zijn vriendjes op zee in de problemen, maar gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek.
Aflevering 10 – De belofte (23 minuten)
Wickie belooft zijn vriendinnetje Ylvie dat hij niet mee gaat varen naar Engeland, maar met haar meegaat naar het dorpsfeest. Ondertussen smeden de bemanningsleden van Halvar een plan om Wickie te ontvoeren, omdat zij willen dat Wickie meegaat naar Engeland en dat lukt. Wickie ontwaakt aan boord van het schip als het al ver op zee is…

wickie-02

Wickie de Viking – Deel 6 – DVD
MK2551062

Aflevering 11 – De Reuzen met de rode ogen (23 minuten)
Het schip komt aan in Engeland, waar de mannen direct gevangen worden genomen door de Noormannen. Sven ontsnapt en vaart met een vlot naar huis en vertelt bij thuiskomst het verhaal aan Wickie. Wickie krijgt een idee en vraagt aan de dorpelingen of zij nepwapens kunnen maken. Gewapend keren Wickie en Sven samen met de mannen uit het dorp terug naar Engeland.
Aflevering 12 – De bevrijding (23 minuten)
Wickie en Sven betreden met hun nepwapens het kasteel waar de Noormannen zich bevinden. Wickie en Sven verwisselen stiekem de wapens en bevrijden de vader van Wickie. De Noormannen hebben nu alleen nog de nepwapens, waardoor de vikingen het hele dorp en het kasteel kunnen bevrijden van de Noormannen.

wickie-review-02  wickie-review-04

BEELD en GELUID
Voor een serie die bijna veertig jaar oud is, hebben de tekeningen en de kleuren de tand des tijds goed doorstaan.
Just Bridge Entertainment heeft gelukkig de originele begin- en eindgeneriek van de serie behouden. De kleuren zijn levendig en van goede kwaliteit. Het beeldformaat is 4:3. Het geluid is HiFi Stereo en is van goede, heldere kwaliteit.

NEDERLANDSE VERSIE
De DVD’s bevatten de originele Nederlandstalige nasynchronisatie uit de jaren zeventig . Heel wat stemmen die we kennen van andere tekenfilms kunnen we terughoren, met Marianne Rector als Wickie en o.a. Maria Lindes, Peter Piekos, Henk Molenberg en Dick Scheffer. Echt jeugdsentiment dus !

Meer informatie kan je terugvinden op de fiche van Wickie de Viking.

EXTRA’S
Niet aanwezig

WEDSTRIJD
Doe mee aan de DVD wedstrijd – én win een pakket van deze zes DVD’s !

wickie-3d-logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s