Gophers!

gophers-00 gophers-12 gophers-08 gophers-16
gophers-10 gophers-03 gophers-chrystal gophers-14

§ Info

Originele naam Gophers!
Oorsprong UK
Productiehuizen GopherCorporation / ZenithNorthLtd.
Productiejaren 1990
Afleveringen 13
Auteur Mark Mason
Nederlandse bewerking en regie Harry Geelen
Acteurs/Stemmen Chuck Gopher/Nacho: Tom Skippings, Arthur Burrows & Sly: Francis Wright
Nederlandse Stemmen Govert Gopher (Chuck): Harry Geelen, Lies Gopher (Lillian): Maria Stiegelis, Junior Gopher: Frank Groothof, Ukkie Gopher (Chiplet): Ryan van den Akker, Karel Onijn (Arthur): Carol van Herwijnen, Bea Onijn (Beatrix): Wieteke van Dort, Fleur Onijn (Flora): Ryan van den Akker, Wim Wombat (Merv): Jerome Reehuis, Dr. Krimp (Dr. Wince): Paul van Gorcum, Snars (Sly): Martin Brozius | met dank aan KinderTV
Voor het eerst op tv 1992
Was te zien bij BRT (07 juni t.e.m. 30 augustus 1992), VPRO, AVRO

§ Samenvatting

Doldwaze Britse poppenserie uit begin jaren negentig. De groenten waren poppen uit een soort rubber gemaakt. Men zou denken dat het een serie was van Jim Henson (Dinosaurs, De Freggels, The Muppet Show) maar dit is niet het geval. Opvallend is wel dat deze serie in de grote lijnen heel erg lijkt op Dinosaurs.

[gopher] – een Amerikaanse grondeekhoorn. Tevens de mascotte van de universiteit van Minnesota.

Waar ging het nu ook alweer over ?

Govert Gopher woont samen met z’n vrouw in een gezellig huis aan de rand van een bos. Ze hebben een tienerzoon en een babydochter. Wat ze niet weten is dat in de kast ook een Italiaanse kakkerlakkenfamilie woont.. Als ze dat op een dag ontdekken, maken de beide families elkaar het leven zuur…
En alsof dat niet genoeg is, hebben ze ook vaak ruzie met de buren..

Hun buren zijn de familie Onijn. Karel Onijn heeft een moestuin waar er groenten groeien die kunnen praten met elkaar… maar enkel als hij niet kijkt.

HERINNERINGEN
(Er was ook nog een achterbakse rat/wezel, de baas van een explosieven bedrijf, die de families om één of andere reden wegwil en zijn krokodillenassistent Sly in kostuum…)

In de eerste aflevering is er een stuk kristal neergekomen in de tuin, of in ieder geval in het domein van de vrolijke Gopher-familie. De krokodil en zijn compagnon denken dat het heel kostbaar is, maar ze kunnen er steeds niet aankomen door de Gophers, ondanks dat de Gophers nooit het ding in zicht hebben (zelfs niet als het onder hun neus ligt). In de allerlaatste aflevering komt een ruimteschip hun kristal ophalen, en ze nemen de wezel (of wie er ook aan het hoofd staat) dan mee als huisdier, natuurlijk tegen zijn zin in. Toch? [herinnering van Niels]


§ Afleveringen

NEDERLANDSE TITELS
01. Daar komen de Gophers
02. De Elektriciteitsrekening
03. De Schutting
04. Een Kwestie van Karakter
05. Vakantieplannen
06. Lemmy Lemming Rock-Star
07. Een Gezonde Geest in een Gezond Lichaam
08. Het Verjaardagsfeestje
09. De Invasie van de Kakkerlakken
10. Ontvoering
11. Dieven en Buitenaardse Wezens
12. De Tuinwedstrijd
13. Halloween
ORIGINELE TITELS
01. Moving Day
02. The Electricity Bill
03. Loop Holes
04. A Nasty Change of Temperment
05. The Holiday Programme
06. Lemmy Lemming Rock-Star
07. A Healthy Mind in a Healthy Body
08. The Birthday Party
09. The Invasion of The Cockroaches
10. Kidnapped
11. Booglers and Aliens
12. The Gardening Competition
13. Halloween

§ Tune

Instrumentaal


§ VHS-info

Deze poppenserie is nooit op video uitgebracht in de Benelux.

Wel zijn er 7 afleveringen op 3 video’s verschenen in Engeland.

Gophersgophersvhs2gophersvhs3


§ DVD-info

Deze poppenserie is nog niet op DVD verschenen.


§ Merchandise

Geen merchandise in database.


§ Links

Geen links beschikbaar.


Gophers! | ©1990 – GopherCorporation / ZenithNorthLtd. | All Rights Reserved
laatste update: zondag 30 juni 2013

Advertenties

4 gedachten over “Gophers!”

 1. Karina gezegd:

  Dit was echt een leuke serie en ik zou hem dolgraag na al die jaren weer zien. Ondanks een intensieve “speurtocht” op het internet heb ik helaas zeer weinig over deze serie kunnen vinden en zijn er maar weinig video-fragmenten te beschikbaar. Een leuke vondst was: dat de dochter van de schrijver van de serie op het message board van http://www.imbd.com een berichtje heeft achtergelaten (15-11-2012 msoncc-529-83217), waarin zij zegt (vertaald uit het Engels): “Ik herinner mij zeker de Gophers!” “Mijn vader was de maker”. “Er was een tweede seizoen geplant, toen Channel 4 de onverklaarbare beslissing nam om alle projecten op te schorten en het geld te gebruiken om de uitvoerenden een kolossale loonsverhoging te geven”. “Een tweede seizoen was geschreven en in voorbereiding voor productie, voordat het werd belemmerd door bedrijfs-hebzucht”. “Ik heb de (in een vroeg stadium verkerende) concepten van het tweede seizoen van de serie gelezen en kan zeggen dat het nog krankzinniger was dan het eerste seizoen”. “Mijn vader was erop gebrand om helemaal tot het uiterste te gaan (waarschijnlijk nog een reden om de stekker eruit te trekken)”. “Echt jammer dat het tweede seizoen het nooit gehaald heeft om op onze beeldschermen te zien te zijn”.

 2. Karina gezegd:

  In het Deens heet deze serie Gufferne! Dat zag ik toen ik op internet een afbeelding vond van een Deense VHS uitgave geproduceerd door: Castle Hendring & gedistribueerd door: Elap Video, genaamd: Gufferne! vol 1. Het gaat hier om een VHS-band van 60minuten, waarop aflevering 1 en 2 te zien zijn, de deense afleveringstitels zijn: 1-Indflytningsdagen + 2-Elektricitetsregningen.

  Waar ik deze afbeelding gevonden heb op internet herinner ik mij niet meer, maar ik zal de afbeelding mailen naar de beheerder van het jeugdsentimentportaal en vragen of hij de afbeelding op deze site kan plaatsten.

 3. Link naar site met algemene info over de serie + veel afbeeldingen
  http://www.classickidstv.co.uk/wiki/Gophers!

  Link naar weblog van Francis Wright ( hij sprak o.a. de stemmen in van Arthur Burrows, Sly en de kraaien en was poppenspeler bij de serie).
  Op deze site zijn bijzondere productie foto’s te zien van Gophers en andere series, waaronder foto’s van Gophers-castleden met hun poppenpersonage en foto’s van het productie-team achter Gophers.
  http://franciswright.wordpress.com/some-pictures/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s