Jeugdseries

Dit deel van het Jeugdsentiment Portaal stelt de meest bekende series van toen vanuit een Vlaams oogpunt voor.

Er zijn 36 jeugdseries in de database. Buiten de Zone en De Draaimolen werden het laatst toegevoegd.

Speciale aandacht gaat naar de fantastische jeugdseries van de toenmalige BRT.

Een ode aan het onafscheidelijke klusjesduo, ‘Jacobus en Corneel‘, het onevenaarbare detectivebureau ‘Merlina‘, ‘Het Sprookjestheater‘ met de grijze verteller; Francis Verdoodt, ‘Mik, Mak en hun aardse vriend de melkman Mon‘, want MELK is goed voor ELK; actualiteitsproblemen in ‘TV Tam Tam‘; Danny Verbiest die ons leerde knutselen in ‘Kameleon‘; Chris Vandurpel met z’n ‘Peulschil‘ en Klein Klein Kleutertje met voor de allerkleinsten ‘Tik Tak‘, de vele reisavonturen van ‘Carolientje en Kapitein Snorrebaard‘ en ‘Prikballon‘…

Een stuk Hollands sentiment mocht natuurlijk ook niet vergeten worden.

Drommels drommels … in de vele avonturen van ‘Bassie en Adriaan‘, patat met ijs … in ‘Bollo, Bries en Bondgenoten‘, de eeeerste ronde & k w e e t n i e t … in de boksring van ‘De Grote Meneer Kaktus Show‘ en de Zweedse ‘Pippi Langkous‘ die lekker verhollandst werd. Iets later kwam het onfrisse neefje van ‘De Freules‘ voor heel wat geld bovenpiepen.

Ook een paar buitenlandse series die we ondertiteld zagen .. de onoverwinnelijke ‘Supergran‘ en de vreemde man bij het haardvuur die de meest bizarre verhalen vertelde van over de hele wereld .. ‘The Storyteller‘ en de vele tienerproblemen in ‘Beverly Hills 90210‘.

Indien jullie een foutje bemerken, info weten over een bepaalde serie (bv. afleveringen), een link die zeker niet mag ontbreken of simpelweg je favoriete serie van toen niet kan terugvinden, aarzel dan niet om een mailtje te sturen !!!!

Jeugdsentimentgroeten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s