P.J.P. Filmstudio

pjp-filmstudio

Met 28 jaar ervaring produceert P.J.P. Film & TV-producties in het Noord-Limburgse Kessel complete ’kinder- en jongerenprogramma’s. Dit naast de aankoop, Nederlandse nasynchronisatie en distributie van 124 landelijke bekende tekenfilmseries.

Na de ervaringen met landelijke zenders zoals NCRV, Veronica, RTL Telekids, Kindernet, FilmNet en de Belgische VRT werd PJP Film & TV-producties in 1997 door de Holland Media Group gevraagd voor de complete productie van het Brabantse KinderSpul en het Limburgse regionale kinderprogramma “KinjerKraom” www.kinjerkraom.nl . Na 1,75 jaar KinjerKraom en 1450 nieuwe afleveringen is dit kinderprogramma nog altijd populair, inspirerend, informatief en educatief voor kinderen van alle leeftijden. De KinjerKraom uitzendingen zijn momenteel wekelijks te zien bij de regionale zender TV Limburg.

Naast de belangstelling op de diverse internet forums (van de “Telekids generatie” die inmiddels zelf jonge ouders zijn) was er regelmatig vraag vanuit omroepen naar de succesvolle tekenfilmseries uit de beginjaren van met name Telekids.

Sinds een half jaar is PebbleTV (Ned. + Vlaanderen) en PJP Film  & TV-producties een samenwerking aangegaan. Henk Krop (destijds directeur van KinderNet) en Peter Joosten (PJP Film & TV-producties) kenden elkaar en werkten in het verleden reeds samen. Hun gedeelde visie op kinderprogrammering deed hen in het najaar van 2012 besluiten structureel te gaan samenwerken.

Die samenwerking houdt o.a. in; de levering van bekende, geweldloze en succesvolle tekenfilmseries uit de beginjaren van RTL Telekids en het Vlaamse VRT programma Samson. Verder de levering van programma-aankondigingen plus levering van live action items op locatie.  PJP Film & TV-producties investeerde in een installatie om het bestaande beeldmateriaal (geweldloos met een hoog dramagehalte, soms 25-30 jaar oud) te digitaliseren, opwaarderen en te upgraden naar HD-beeldformaten.

Ook produceert P.J.P. Filmstudio momenteel zelf tekenfilms, zie www.jippe.tv

PJP leverde onder andere aan de BRT (TV1), RTL4 Telekids, Filmnet, KinderNet en nu aan PebbleTV.

Volgende animatieseries werden door P.J.P. Filmstudio in de jaren tachtig-negentig nagesynchroniseerd:

– Bananeman
– Bananas in Pyjama’s
– Biker Mice from Mars (13×22′)
– Blinky Bill
Bouli (5′)
– Brigadier Pit (13×7′)
De Bremer Stadsmuzikanten (26×22′)
Cadichon
Cococinel (52×5′)
De Familie Sanders is Anders (13×30′)
Felix Flapoor (26×7′)
– Huckleberry Finn (26×22′)
Mimi Cracra
My Little Pony
– Olly Bolly Orefant (13×7′)
Pim de Pinguïn
Popeye and Son
– Super Mario Bros 3
– Super Mario Bros 4
Super Ted
The Raccoons / De Wasbeertjes
The Real Ghostbusters
Waterspin Wonderspin (39×7′)

Animatiefilms

Draak van de Spoorweg, De (19?? – onbekend)
Foxy de Vos (1984 – 76′)
My Little Pony (? – 86′)
Willy de Mus
(1989 – 80′)

zie ook PJP Nasynchronisatie producties

vorige: Meta Sound – volgende: Telescreen

Plaats een reactie