My Little Pony 3DVD Box – Review

8711983960664_front-mlp-verzamelbox2013s

My Little Pony 3 DVD Box – Review

– Specificaties

• Titel: My Little Pony – Verzamelbox
• Uitgebracht in: België / Nederland
• Maatschappij: Just Bridge
• Regio: 2
• Talen: Nederlands
• Ondertiteling: geen
• Aantal DVD: 3
• Afleveringen: 17
• Speelduur: ca. 400 min.
• Extra’s: geen
• Beeldformaat: 4:3
• Audio: Dolby Digital 2.0
• EAN Code: 8711983960664
• Release: verschenen op 21/05/2013

bestelbijbolknop bestelbijproxis

Inhoud
Megan woont samen met Molly, Danny, het draakje Spike en de pony’s in Ponyland.
Daar beleven ze ze leukste en spannendste avonturen met de schattige baby pony’s, Crunch de Rotshond en de Glazen Prinses. Kijk mee naar:

DVD 1: De magische munten
Het spook van Paradise Estate
De opstand van Paradise Estate
De magische munten
De gevluchte bloemen
De baby pony
.
.
DVD 2: Op jacht naar de schat
Crunch de rotshond
Het felle licht
Somnabula de heks
Een toverkunst
Spike’s zoektocht
Liefje, het is koud buiten
Op jacht naar de schat
DVD 3: De Glazen Prinses
Door de deur
De glazen prinses
Wie ben ik
De missie van de Princess Pony’s
De bijna drakenridder
.
.

 

BESPREKING

AFLEVERINGEN
De afleveringen zijn opgesplitst in delen zoals ze vroeger op televisie zijn uitgezonden.

• Disc 1:
– Het spook van Paradise Estate (Aflevering 11-14 – 1986 – 4 delen)
De Pony’s krijgen op een nacht bezoek van een spook ! Megan gelooft hen eerst niet maar ziet het spook dan met haar eigen ogen. Al snel komen ze erachter dat het spook eigenlijk de paradijsvogel Peluma is die verschillende gedaantes kan aannemen. Ze is op zoek naar een magische edelsteen om haar grootvader te redden die een lange tijd geleden werd ontvoerd door de gemene octopus Squirk. Maar daarvoor moet Paradise Estate, het huis van de Pony’s, verdwijnen… De Pony’s willen graag helpen maar dan zijn ze hun huis kwijt ! (liedjes: “Spoken bestaan niet”)

– De opstand van Paradise Estate (Aflevering 45-46 – 1986 – 2 delen)
Paradise Estate is aan een opknapbeurt toe. Een geest geeft de Pony’s een toververf en plots worden alle dingen levend. Het meubilair verklaart de oorlog aan de Pony’s…

– De magische munten (Aflevering 31-34 – 1986 – 4 delen)
Megan en de Pony’s houden een picknick aan de waterkant waar de Zeepony’s toevallig een schat vinden met héél veel gouden munten. Als één van de Pony’s toevallig een wens doet terwijl ze op één van die munten staat gebeuren er rare dingen. Al snel gaat het van kwaad naar erger wanneer een andere Pony per ongeluk wenst dat het nooit meer zou regenen en de Droomvallei in een woestijn verandert.

– De gevluchte bloemen (Aflevering 38-39 – 1986 – 2 delen)
Posey houdt van mooie bloemen en haar tuin. Als er op een avond een stel levende bloemen “De Flories”  een schuilplaats zoeken voor de grote Crabnasties geeft ze hen het beste plekje in haar tuin. Megan en de andere Pony’s besluiten die vreselijke Crabnasties een lesje te leren. Maar al snel komen ze erachter dat die lieve bloemetjes niet zijn wat ze lijken.

– De baby pony (Aflevering 20 – 1986 – 1 deel)
Deze aflevering heet in het Engels “Pony Puppy” en dat past eigenlijk veel beter bij de inhoud van deze aflevering.
De Pony’s vinden een baby puppy die twee keer zo groot is als zijzelf. Ze besluiten haar mee te nemen naar hun Paradise Estate en haar Dinah te noemen…

• Disc 2:
– Crunch de rotshond (Aflevering 43-44 – 1986 – 2 delen)
Een stenen hond valt plotseling Droomvallei binnen en achtervolgt de Bushwoolies. Hij verandert alles en iedereen die hij aanraakt in steen. Maar waarom ? Megan gaat op zoek naar antwoorden bij Koning Berg. De Koning heeft Crunch gemaakt om zijn hart bewaken maar de Koning is vergeten de hond een hart te geven…

– Het felle licht (Aflevering 21-24 – 1986 – 4 delen)
De baby Pony’s zijn door het dolle heen want hun favoriete rockzanger Knight Shade zal optreden. Maar het optreden zorgt voor heel wat beroering als de Pony’s plots ziek worden en hun schaduw is verdwenen…

– Somnabula de heks (Aflevering 61-62 – 1987 – 2 delen)
De Pony’s bereiden een feest voor want de Big Brother Pony’s komen langs maar plots worden ze betoverd door het gezang van een gouden vogel… Spike en de Baby Pony’s blijven alleen achter. (met liedjes: “The Big Brother Ponies” – “Hey, Let’s Play/No, Let’s Go” – niet vertaald)

– Een toverkunst (Aflevering 30 – 1986 – 1 deel)
De kleine pony’s vervelen zich en besluiten het spelletje “Stel je voor” te spelen met een toverbal. (met liedje: “Imagining Is Fun” – niet vertaald)

– Spike’s zoektocht (Aflevering 55 – 1987  – 1 deel)
Spike wordt groter en heeft zijn vuurspuwen niet onder controle. Hij besluit zijn familie op te zoeken om te leren hoe het moet…

– Liefje, het is koud buiten (Aflevering 41-42 – 1986 – 2 delen)
De Pony’s komen voor een verrassing te staan als het plots midden in de zomer begint te sneeuwen… De koude wordt veroorzaakt door Charlatan de Koningspinguïn die de wereld in ijs wil veranderen. De Pony’s halen Megan om hen te helpen. (met liedjes: “Wij geven niet op” – “Hoe kan je zo koud zijn ?” )

– Op jacht naar de schat (Aflevering 25 – 1986 – 1 deel)
Sweet Stuff lijkt nergens bij te horen tot ze de oplossing heeft gevonden voor het raadsel van Megan.

• Disc 3:
– Door de deur (Aflevering 47-48 – 1986 – 2 delen)
De Pony’s ontdekken een magische deur naar Sprookjesland en komen de meest vreemde figuren tegen.

– De glazen prinses (Aflevering 16-19 – 1986 – 4 delen)
Porcina de varkenprinses ontvoert enkele pony’s omdat ze hen nodig heeft om alles in glas te veranderen. Zo kan ze overal haar ‘mooie’ verschijning in spiegelen…

– Wie ben ik (Aflevering 36-37 – 1986 – 2 delen)
Er staat plots een vreemd mannetje voor de deur van de Pony’s…

– De missie van de Princess Pony’s (Aflevering 51-54 – 1986 – 4 delen)
Lavan de lava duivel kidnapt de Princess Pony’s en steelt hun toverstafjes. Doordat zijn krachten groeien, dreigt Ponyland te verdwijnen. Kunnen de Pony’s hem op tijd stoppen ? (met liedjes: “By Right, I Should Be Queen” – “Keep On Slogging” – “Here’s To Power” – “A Long Hard Road” – niet vertaald)

– De bijna drakenridder (Aflevering 40 – 1 deel)
Spike wordt achternagezeten door een jongen die voor ridder leert. Hij moet een goeie daad verrichten om ridder te worden en dacht dit te doen door een draak te doden. De Pony’s en Spike proberen hem te helpen… (liedje: “To be a knight” – niet vertaald)

AFLEVERINGEN
De afleveringen zijn niet in de juiste volgorde op de DVD’s weergegeven. Soms wordt verwezen naar figuren die in voorgaande afleveringen voorkwamen, zoals de Flutterponies (die de Pony’s hebben gered van de Smoose in de speelfilm) en de Bushwoolies (die voorkomen in de 2de special: Ontsnapping van de heks). Op zich is dit geen ramp want de meeste verhalen zijn goed te volgen.

MY LITTLE PONY
Begin jaren tachtig kwam speelgoedfabrikant HASBRO na de Transformers en G.I. Joe die voornamelijk op jongens gericht waren met een nieuw idee. Deze keer waren de meisjes aan de beurt. In 1981 kwam er een eerste reeks grotere paarden die “My Pretty Pony” heette. In 1983 verscheen de kleinere versie: “My Little Pony”. Het waren kleurrijke paardjes met lange manen waarvan de haren gekamd konden worden. Elke pony had zijn specifieke kenmerken, zoals kleur en symbolen waar ze ook hun naam aan te danken hadden. Later volgden accessoires en ook speelsets die te zien waren in de serie. Zo waren onder andere “Droomkasteel” en “Paradise Estate” verkrijgbaar.

Eerst werden de twee specials “Redding op Midnight Castle” (1984) en “Ontsnapping van de heks” (1985) uitgezonden om te detecteren of er interesse was. Na dit succes kwam in 1986 de langspeelfilm naar de bioscoop. Hierna werd beslist een tv-serie van 65 afleveringen over de kleurrijke paardjes te maken. Hasbro wou door de tekenfilm het speelgoed een extra dimensie aan de fantasie van de kinderen geven. Algauw kwam de serie overgewaaid naar Europa.

In 1992 verscheen de serie “My Little Pony Tales”, waar de pony’s vermenselijkt werden en in een menselijke omgeving leefden. In 2010 verscheen de actuele serie “My Little Pony – Vriendschap is betoverend”.

BEELD & GELUID
Het hoofdmenu is kristalhelder getekend en gekleurd. De afleveringen zelf komen zelfs op een groot plasma scherm heel goed op hun recht: Hoewel het hier om DVD-kwaliteit gaat is het beeld amper gepixeld. De serie My Little Pony dateert natuurlijk van de jaren tachtig en dat merk je wel maar dit draagt enkel bij aan de charme en het jeugdsentiment. Just Bridge levert hier een kwaliteitsvolle DVD Box met een beeldkwaliteit waaraan veel DVD’s niet kunnen tippen. Het geluid is Dolby Digital 2.0 Surround en meestal van heldere kwaliteit. Ook hier hoor je natuurlijk dat de serie niet nieuw is, maar opnieuw zullen de liefhebbers voorkeur geven aan originele stemmen, en de kinderen van vandaag zullen hun plezier vast niet verminderd zien.

NEDERLANDSE VERSIE
De DVD BOX bevat de originele Nederlandse bewerking door P.J.P. A.V. Studio met Eva Zeylstra als Megan, Linn Stevens en Nanette Quartel als diverse Pony’s en Hans Kuiper als Spike, Moochick &  Tirak) en verder ook nog Peter Joosten.

EXTRA’S
De volgende trailers zijn te zien:
Fifi en haar bloemenvriendjes
Totally Spies

CONCLUSIE
Voor de meesten onder ons is My Little Pony gewoon lekker jeugdsentiment. De meisjes van toen zijn ondertussen wellicht al mama en kunnen hiermee hun kinderen van vandaag zeker ook bekoren.

 

Met dank aan Just Bridge voor het beschikbaar stellen van deze DVD Box.
Deze review is eigendom van Hét Jeugdsentiment Portaal.

JustBridge

Links
– naar de My Little Pony fiche
– naar de My Little Pony Speelfilm fiche

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s